Chcesz zadbać o florę bakteryjną, poziom cukru we krwi, serce i odporność? Jedz produkty z żyta!
10.08.2023 11:00
Polska jest czołowym producentem żyta na świecie. To zboże, które odgrywa istotną rolę w naszym odżywianiu. Jest bogate w błonnik, witaminy, składniki mineralne i przeciwutleniacze, które czynią go wartościowym składnikiem diety. Co ważne, charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym. O korzyściach ze spożywania produktów i przetworów z żyta opowiada Agnieszka Piskała-Topczewska, specjalistka ds. żywienia i ekspertka […]
10.08.2023 11:00
Polska jest czołowym producentem żyta na świecie. To zboże, które odgrywa istotną rolę w naszym odżywianiu. Jest bogate w błonnik, witaminy, składniki mineralne i przeciwutleniacze, które czynią go wartościowym składnikiem diety. Co ważne, charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym. O korzyściach ze spożywania produktów i przetworów z żyta opowiada Agnieszka Piskała-Topczewska, specjalistka ds. żywienia i ekspertka […]
Więcej w serwisie wrolimamy.pl ›
Komentarze (0):